Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Περονοσπορος




Περονόσπορος έπεσε;
 Καιρούς και χρόνους μετά είπα να κάνω κι εγω μια βόλτα στα παλιά μου τα λιμέρια και τι να δω; Άλλοι εξαφανίστηκαν, άλλοι ιδιώτευσαν, άλλοι άφησαν μια ανάρτηση να μετράει ένα δυο τρεις χρόνους και οι λίγοι που επισκέπτομαι τον τελευταιο χρόνο ένας ένας παίρνουν των ομμάτιων τους και μην είδατε τον Παναή.
Μιλας κι εσύ Εύα; Θα μου πείτε, που σας έχω πήξει στο ελαφρυ το άσμα και τα μισόλογα μέσω τηλεγράφου;
Ε, ειπα να μιλήσω.

Κατά τα λοιπά, εχω τη δυνατότητα να περάσω φίνα και ωραια και κλωτσώ την τύχη μου, άσε που θα μπορούσα τώρα να γίνω μέγιστη ευεργέτιδα και κάνω πως δεν βλέπω. Να εξηγηθώ, μην παρεξηγηθώ.  Φαίνεται ότι έχω το κοκαλακι της νυχτερίδας και δεν ξέρουν που να χαρισουν λεφτά και μου στέλνουν από καιρό το ένα μεηλ μετα το άλλο να παω να τα παραλάβω, το τι χρήμα θα μπορούσε να έχει πέσει στα χέρια μου δεν λέγεται. Τι τζακ ποτ λένε, τι λοταρίες, μέχρι πάστορα μου προσπέφτει καλέ πήγαινε να παρεις το τσεκ που σε περιμένει, τίποτα εγω, ακατάδεχτη.
Όχι τιποτα άλλο, αλλα να με τις δυσκολίες που περνάμε και τα δεινά της Κυπρου που όπου ναναι θα μας έρθουν μες στο σπιτι μας κι εμας, εδώ ειστε κι εδώ ειμαι, σκεφτομουν ότι αν ειχα περιμαζέψει όλα εκεινα τα ζωντανα χιλιαδες χιλιάρικα θα μπορούσα να τα δωσω να σωθει το νησι, μην γκρινιάζουν οι καρμίρηδες οι τραπεζίτες εντος εκτος και επι τα αυτά και επι τα άλλα.
.
Ζόρικα τα πράγματα, τώρα αρχίζει ο πραγματικός χορός, να το θυμάστε κι αυτό.
.
Κατά τα άλλα έχουμε αρκετα γλεντακια απόψε, μερα της ποίησης σου λεει ο άλλος. Δεν είναι κακό, αλλα υπάρχει μεγαλύτερη ποίηση από την διεθνή συγκυρία  αυτων των ημερών;
 Κι εγω τρομάρα μου, να τα ψάλλω και σε μένα, δεν μου βγαινει αυτές τις μέρες ούτε στίχος κοινωνικοπολιτικός, πλήρη άρνηση σας λεω, έχω αρχίσει να τα παίρνω και με μένα.
.
Και αφου σας τα ειπα, αλλα όχι δεν ξεθύμανα, λεω να το κλεισω λίγο και να συνεχίσω άλλη φορά.
.

3 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Δεν θέλω άλλο χόρο... μπούχτησα και εγώ και όλοι.. βλέπω τι γίνεται με την Κύπρο και παλεύω να κρατηθώ μην σκάσω..

Gyro είπε...

Θα σε περιμένω πάντως να ξέρεις.

Evanescence είπε...

Καλησπέρα σας!

Χαίρομαι που σας βλέπω! :)